U suradnji sa Grenke Hrvatska u mogućnosti smo poslovnim korisnicima ponuditi financiranje po principu operativnog najma opreme kroz mjesečne ili kvartalne najamnine na period do 5 godina.

Ukoliko vas zanima ovaj oblik financiranja, slijedite ove jednostavne korake. Odaberite opremu stavljanjem u košaricu i odaberite “Plaćanje po predračunu”. U prostor “Napomene uz narudžbu” zatražite bez obveza informativni izračun za financiranje. Uz konkretnu ponudu za opremu koju ste odabrali, u kratkom roku dostaviti ćemo vam i ponudu za otplatu opreme na mjesečne ili kvartalne rate.

Pogodnosti koje Grenke Hrvatska nudi:

  • Financiranje fitness opreme niske vrijednosti (već od 4.000,00 HRK)
  • Brza obrada i bez dodatne dokumentacije za trgovačka društva (odobrenje financiranja do 50.000,00 EUR u roku od 8h)
  • Nije potrebno ugovarati policu osiguranja za predmet najma
  • Trajanje najma je od 12-60 mjeseci (u ovisnosti od vrste fitness opreme koja se financira)
  • Financiranje fitness opreme bez učešća najmoprimca
  • Do neto nabavnog iznosa 35.000 HRK nema troška obrade a za iznose od 35.000 – 385.000 HRK isti je 600 HRK + PDV
  • Nema promjene u uvjetima financiranja, niti valutne klauzule, fiksne najamnine u HRK vrijede za cijelo vrijeme trajanja ugovora

 

Pojašnjenja uz gore navedene pogodnosti:

Očuvanje likvidnosti i mogućnost alociranja sredstava: Umjesto da klijent sredstva uz jednokratno zahvaćanje u vlastite novčane rezerve veže u imovinu, ista su mu na raspolaganju za razvoj poslovanja koje će mu generirati veći prinos nego što je to trošak financiranja.

OPEX umjesto CAPEX-a: Kvartalno (ili mjesečno) dobiva račun za korištenje opreme koji knjiži u trošak. Ne opterećuje bilancu te izbjegava poslove oko računovodstvenog evidentiranja imovine i obveza. Klijent nije primoran raditi godišnju inventuru niti prikazivati i izvještavati obveze u svojim poslovnim knjigama.

Brza i jednostavna obrada: Maksimalno pojednostavljeni procesi obrade zahtjeva za financiranje fitness opreme. Tako smo primjerice u mogućnosti odobriti zahtjev za financiranje u svega nekoliko dana od trenutka prihvata naše ponude, bez opterećenja u administrativnom smislu (prikupljanje dokumentacije, izrada tablica i sl.)

Nije potrebno (kasko) osiguranje opreme: U najamninu je uključena naknada za oslobođenje od odgovornosti kojom mi kao najmodavac na sebe preuzimamo rizike, odnosno štetne događaje kao što su krađa, provala ili pljačka, uništenje i oštećenje uslijed nepredviđenih okolnosti i sl. Odnosno, kombinacijom jamstva kojeg daje proizvođač te oslobođenja od odgovornosti koje je uključeno u najamninu, klijent ima pokriven cijeli spektar rizika. To znači da proizvođač garantira funkcionalnost opreme a našim oslobođenjem od odgovornosti na sebe preuzimamo štetne događaje koji nastaju uslijed nepredviđenih okolnosti koji nisu pokriveni garancijom proizvođača.

Fiksne najamnine za fitness opremu u HRK za cijelo vrijeme trajanja ugovora: Nema valutne klauzulu niti indeksacija uz Euribor, Zibor, Libor i sl.

DODATNO: Naknada za obradu naplaćuje se 600,00HRK+PDV za iznose financiranja od 35.000,00HRK neto do 385.000,00HRK neto (za iznose do 35.000,00HRK neto ne naplaćuje se). Od datuma preuzimanja opreme pa do prvog dospjelog obroka naplaćuje se naknada za korištenje u razmjeru 1/30 za mjesečno plaćanja odnosno 1/90 za kvartalno plaćanje.

 

Više o GRENKE Grupi, koja osim leasinga pruža i bankarske te faktoring usluge, možete pronaći na http://www.grenke.de/en.html  ili na www.grenke.hr

 

Linija Encore je idealna za opremanje manjih fitnes studija, naročito hotela, apartmanskih objekata, rehabilitacijskih centara, manjih klupskih teretana….