Protein graška – siguran i hipoalergen proteinski dodatak

Možda još do sada niste čuli za prehrambene dodatke kao što su proteini graška u prahu, ili ste možda čuli netočnu informaciju da je grašak nepotpuni protein. Ukoliko se dosad niste zamarali time da pružite priliku grašku, onda je sada pravo vrijeme.

Grašak je vegetarijanski izvor proteina krcat energijom i svakako zaslužuje vašu pažnju, posebice ukoliko patite od alergija ili ste osjetljivi na određenu hranu.

Stoga vam predstavljamo Nature Vibe PEA Protein – prirodni protein iz graška (izolat), koji će vašem tijelu omogućiti kvalitetniji oporavak nakon napornih treninga, uz produženi osjećaj sitosti.

Ukoliko redovito vježbate, protein graška će vam pružiti energetski poticaj prije treninga, i omogućiti kvalitetniji oporavak mišića nakon treninga, a sadrži i gotovo sve ključne aminokiseline. I dok proteini graška imaju vrlo sličan profil aminokiselina kao i whey protein, grašak je osobito bogat argininom, lizinom i fenilalaninom. Njegov uravnoteženi profil ispunjava potrebe odraslih osoba za esencijalnim kiselinama na način koji preporuča Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Protein graška nije alergen, te je sigurna alternativa za osobe alergične na mlijeko i mliječne proizvode koji moraju izbjegavati kazein ili whey proteine, za osobe s laktoznom intolerancijom, kao i za vegetarijance alergične na soju. Također je i sigurna opcija za osobe koji ne podnose proteinske dodatke životinjskog podrijetla.

Za razliku od popularnog whey proteina, protein graška se lako probavlja budući da uopće ne sadrži laktozu ili gluten, te nema ni nadutosti. Mnogi proizvodi “zdrave” hrane uzrokuju nadutost, koja je i čest simptom alergije na hranu.

Dobrobiti proteina graška:

–          prirodan, bez kolesterola

–          bez glutena

–          prikladan za vegetarijance

–          bogat esencijalnim aminokiselinama

–          hipoalergen i bez GMO-a

Protein graška može pomoći i kod mršavljenja snižavajući razinu grelina, hormona koji stimulira glad. Razine grelina imaju tendenciju rasta u određenom razdoblju nakon konzumacije obroka u očekivanje idućeg obroka, te tako mozgu signaliziraju glad.

Protein graška usporava ovaj proces formirajući veći broj peptida, usporavajući pražnjenje želuca, snižavajući razinu grelina i održavajući osjećaj sitosti kroz duži vremenski period. Za razliku od wheya, proteini graška su prirodno bez kolesterola i masnoća. Grašak također ne sadrži životinjske ili sojine proteine. Smatra se “zelenijim”, tj. više ekološkim proizvodom nego whey koji se temelji na proteinima životinjskog podrijetla.

Proteini graška su uglavnom više koncentrirani nego whey – sadrže uglavnom 25 grama proteina po mjerici od 30 grama, dok većina whey proteina sadrži otprilike 23 grama po mjerici. Kao i sa svakim proteinskim praškom, budući da se radi o dehidriranoj hrani, vrlo ga je važno miješati ili miksati tri do pet minuta kako bi se adekvatno hidratizirao.

Čak i ako nemate problema sa kazeinom i whey proteinima, proteini graška mogu obogatiti vaš trenutni plan – isprobavajte različite proteine ili koristite više vrsta, kako biste obogatili svoju suplementaciju, postigli veću ravnotežu i pružili svom tijelu raznolik izvor proteina.

 

Priredio: Franjo Maričić, Blue Gym

Izvor: portal Bodybuilding.com

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Osim proteina graška, iz ponude izdvajamo i slijedeće proizvode zdrave hrane: Nature Vibe – svježi proteini iz punog zrna smeđe riže, Nature Vibe – MIX II, Sugar Sweet 1:10 (400 g), bezkalorijski zaslađivač, Sun Stevia Premium 10 g – zaslađivač 250 puta slađi od šećera i Sun Stevia u tekućini 50 ml.

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.

Odgovori