Studenti bolje fizičke kondicije ostvaruju bolji uspjeh na studiju

Prema novom istraživanju sportaši i rekreativci nisu samo zdraviji od većine, nego su vjerojatno i pametniji…

Studenti koji se bave sportom i koji redovito treniraju u teretani imaju veće izglede za ostvarivanje boljeg uspjeha i viših ocjena na studiju, te je manja vjerojatnost da će odustati od studija.

Istraživanje je pokazalo da studenti članovi fitness klubova imaju 15% veće izglede za završetak studija od onih koji svoja popodnevne sate provode ispred televizora.

Studija, provedena u Americi, bi mogla značiti da je vrijeme provedeno na eliptičnom trenažeru ono što vas može gurnuti iznad granice vrlo dobrog uspjeha.

James Pivarnik, profesor kineziologije i epidemiologije na sveučilištu Michigan State, predložio je svim sveučilištima da unaprijede svoje sportske objekte ukoliko žele privući studente.

Rezultati pružaju neoboriv argument sveučilištima da se veći postotak zadržavanja studenata može ostvariti i poboljšati adekvatnim rekreacijskim i fitness sadržajima za studente.

Otkriveno je da studenti koji se redovito bave sportom imaju bolji ukupan prosjek ocjena za 0.13 bodova. Iako se ova brojka na prvi pogled ne čini značajna, upravo ona bi mogla činiti razliku za one studente koji su na granici za upis na poslijediplomski studij ili upis u novu akademsku godinu.

Profesor Pivarnik je proveo istraživanje na gotovo pet tisuća brucoša i studenata druge godine – članovi fitness klubova ili oni koji su redovito vježbali postizali su više ocjene tijekom četiri uzastopna semestra.

Sam Dean, student sveučilišta Nottingham koji prije baš i nije bio sportski tip, prihvatio se utega kad mu je pao prosjek ocjena: “Mogu posvjedočiti da su rezultati istraživanja potpuno točni. Studij mi baš nije najbolje išao, međutim kupio sam proteine u prahu i remen za dizanje utega i sada ću diplomirati sa vrlo dobrim uspjehom.”

A kako bismo vam i mi pomogli na putu do boljeg uspjeha, Blue Gym nudi popuste za studente i srednjoškolce!

 

Priredio: Franjo Maričić

Izvor: The Tab

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Iz ponude ovog puta izdvajamo NordicTrack T20.0 traku za trčanjeKomplet natjecateljskih girji – Kettlebell Pro Competition 8, 12, 16, 20, 24, 28 i 32 kg, Standard komplet utega od 120 kg i Bumper Elite Pro komplet bumpera u boji 160 kg.

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.

Odgovori