Nut Bars – First in the Raw – sirove orašasto-voćne pločice

First in the Raw su sirove prehrambene pločice nastale miješanjem orašastih plodova, suhog voća i začina. Konzumiraju se kao međuobrok ili samostalan ukusni zalogaj.

Potpuno su prilagođene zdravoj ljudskoj prehrani, te posebno rizičnim prehrambenim skupinama tj. onima koji žele ili moraju jesti hranu bez suvišnih šećera, laktoze, glutena ili aditiva. Nastaju iz najprobranijih proizvoda hrvatskih i slovenskih obiteljskih gospodarstava okrunjenih najvišim ekološkim standardima.

Ova namirnica sadrži svjetlost kao nutrijent, energetske poruke, biološku vodu, enzime, te fitonutrijente… sve drugo je prošlost…

nutbars2

First in the Raw je projekt koji je nastao iz želje i potrebe za raznovrsnom zdravom prehranom koja će biti dostupna uvijek i svuda. 

Proizvođač je oslobodio maštu i rezultat je FIRST in the RAW – NUT BAR. Zdrav snack ili užina, “energetska pločica”, napravljena od orašastih plodova, suhog voća i začina. Sve namirnice su pažljivo odabrane i među njima nema soje, rafiniranog šećera, visoko fruktoznog kukuruznog slada, te umjetnih konzervansa i aditiva, glutena. Primjeren je za sve koji žele jesti nešto zdravo. 

nutbars4

I kako mašti nema kraja, a stvaralačka družina jako voli slatko, i naravno sve vrste kolača, osmislili su i FIRST in the RAW – CAKE: sirove torte koje pripremaju bez mliječnih proizvoda, ulja, jaja, dodanog šećera i glutena.

Želja je pripremati (i jesti) genetski nemodificiranu hranu, te poticati sadnju autohtonih hrvatskih sorti badema, lješnjaka, oraha i voća. Cilj je prijeći granice poznatih okusa, a najveći izazov stvarati nove linije NUT BAR-a nezaboravnog okusa koji će proizlaziti iz proizvoda hrvatskih OPG-a i želje da proizvodi budu “slatki, a zdravi”.

Dobar tek!

NutBars 1

 

Lješnjak i šljiva

SASTOJCI:

Lješnjak, šljive, datulje, grožđice, brusnice, amarant, klinčić, đumbir, limun.

HRANJIVA VRIJEDNOST:

Prosječna hranjiva vrijednost 100 g 50 g * % ** (50g)  
Energija 1504,28 kJ/ 359,5 kcal 752,14 kJ/ 179,75 kcal 9%
Masti 23,08 g 11,54 g 18%
– od kojih zasićene 1,69 g 0,85 g 4%
Ugljikohidrati 38,65 g 19,32 g 6%
– od kojih šećer 34,46 g 17,23 g 19%
Vlakna 6,01 g 3,01 g 12%
Bjelančevine 6,89 g 3,45 g 7%
Soli 0,44 g 0,22 g 9%
*jedna porcija/obrok
**Preporučeni unos za prosječnu odraslu osobu (8400 kj/2000 kcal)

 

Orah i jabuka

SASTOJCI:

Orah, jabuka, datulje, cimet, amarant, limun.

HRANJIVA VRIJEDNOST:

Prosječna hranjiva vrijednost 100 g 50 g * % ** (50g)  
Energija 1633,27 kJ/ 390,12 kcal 816,63 kJ/ 195,06 kcal 10%
Masti 20,89 g 10,44 g 16%
– od kojih zasićene 2 g 1 g 5%
Ugljikohidrati 52,96 g 26,48 g 12%
– od kojih šećer 40,33 g 20,17 g 22%
Vlakna 6,98 g 3,49 g 14%
Bjelančevine 6,3 g 3,15 g 6%
Soli 1,15 g 0,57 g 24%
*jedna porcija/obrok
**Preporučeni unos za prosječnu odraslu osobu (8400 kj/2000 kcal)

 

Badem i smokva

SASTOJCI:

Bademi, lješnjak, smokve, datulje, brusnice, amarant, limun.

HRANJIVA VRIJEDNOST

Prosječna hranjiva vrijednost 100 g 50 g * % ** (50g)  
Energija 1640,56 kJ/ 392,12 kcal 820,28 kJ/ 196,06 kcal 10%
Masti 20,22 g 10,11 g 15%
– od kojih zasićene 1,55 g 0,78 g 4%
Ugljikohidrati 52,64 g 26,32 g 9%
– od kojih šećer 37,56 g 18,78 g 20%
Vlakna 9,11 g 4,55 g 18%
Bjelančevine 8,53 g 4,26 g 9%
Soli 0,56 g 0,28 g 12%
*jedna porcija/obrok

**Preporučeni unos za prosječnu odraslu osobu (8400 kj/2000 kcal)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,