Sve što (ni)ste željeli saznati o kokicama

Kokice su vjerojatno najprilagodljivija svjetska grickalica. Možete ih dodatno obogatiti sa sirom, karamelom, maslacem, soli ili još egzotičnijim okusima. Mogu biti slatke, pikantne (ili oboje), ili slane, i teško im je odoljeti – puno je lakše zagrabiti ih punu šaku i brzo “transportirati” do usta. No, kokice su doktor Jekyll i gospodin Hyde među grickalicama – jedne sekunde ih se ocjenjuje kao najzdraviju moguću opciju (Mali broj kalorija! Cjelovito zrno!), a već druge ih se zabranjuje zbog nezasićenih masnoća. U čemu je zapravo stvar?

Postoje velike razlike među kokicama: kokice pakirane za pripremu u mikrovalnoj pećnici, razne kupovne kokice i varijante koje se prodaju u kinu, često su procesuirane, preslane i krcate raznim aditivima. Uz to, zbog načina na koji su spomenute varijante pakirane, lako je pojesti nekoliko porcija odjednom (na primjer, tipična vrećica kokica za mikrovalnu sadrži oko deset šalica, a mala porcija u kinu oko jedanaest).

U infografici koja slijedi možete provjeriti podatke koji će vam omogućiti bolju predodžbu o tome koje su varijante kokica “zdravije” od drugih. Koji bi bio najbolji izbor? Priprema u automatu koji koristi vrući zrak je vrlo jednostavna, a nakon same pripreme možete lako obogatiti kokice svojim omiljenim dodacima.

Kokice2

 

Priredio: Franjo Maričić, Blue Gym

Izvor: greatist.com

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Iz ponude ovog puta izdvajamo NordicTrack T15.0 traku za trčanjeOlimpijske šipke – Farmer Handles, Set jednoručnih utega 2 x 7,5 kg i Bumper Elite Pro komplet bumpera u boji 160 kg.

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.

Odgovori