Air Assault Bike – napokon dostupan!

Assault Bike

Iznimno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je Air Assault Bike napokon dostupan na našem webshopu!

Čemu svo to uzbuđenje oko Assault Air Bike-a? Nije li to zapravo samo još jedan bicikl za trening? Najkraće rečeno – nije. Assault Air Bike je stekao nadimak Giant Killer tj. “Veliki ubojica” (u pozitivnom smislu), budući da je u stanju pretvoriti i najjače noge u žele u samo 60 sekundi, ukoliko se osoba okuša u izazovu kojem je cilj ostvariti maksimalnu potrošnju kalorija unutar jedne minute.

1_assault_airbike_bluegymAssault Air Bike temeljen je spravi poznatoj kao Airdyne (Scwhinn). To je bio jedan od prvih bicikala s pokretnim ručkama koje su pomagale nogama u pokretanju zamašnjaka. Bicikl je koristio otpor i prilikom guranja i prilikom vučenja rukama, uz okretanje pedala nogama kako bi se pokretao zamašnjak. U početku se dosta koristio u fizikalnoj terapiji zbog jedinstvene mogućnosti “pomaganja” nogama uz pomoć ruku, te (ukoliko je potrebno) manje naporan opseg pokreta koji je bio koristan pri rehabilitaciji koljena ili kukova. Uz to, često je i skupljao prašinu i mračnim kutevima raznih teretana.

Bicikl nije bio previše popularan sve dok crossfitteri nisu otkrili potentat metabolički učinak koji omogućuje ova vrsta bicikla. Ljudi su ubrzo počeli tražiti stare modele preko raznih oglasnika, a treneri su počeli osmišljavati i testirati razorne treninge, poput desetminutnog kalorijskog testa.

Problem je bio u tome što su ovi stariji modeli često trebali popravke, pa čak ni noviji modeli nisu bili izrađeni ni opremljeni kako bi izdržali intenzitet kojim su ga sportaši (ali i rekreativci) počeli koristiti. Zamislite gromoglasan zvuk zamašnjaka koji bi uzrokovao šum u dvorani poput roja bijesnih pčela, koji bi slijedio oštar zvuk pucanja i ispadanja vijaka. Ovi bicikli jednostavno nisu bili u stanju izdržati silu koju su im mnogi korisnici nametali.

Assault Air Bike nastavlja tamo gdje je Airdyne zapravo stao, i riješava problem trajnosti. Iako su dostupni i jeftiniji modeli Air Bike (ili Airdyne) bicikala, Air Assault Bike je teži, robustniji i puno čvršće izrađen kako bi podnio i najintenzivnije treninge, te maksimalno opterećenje ruku i nogu korisnika. Niski i rijetki troškovi održavanja i servisiranja čine ga zaista vrijednom investicijom.

Ono što još razlikuje Assault Air Bike od Airdyne-a je što se kod njega opterećenje povećava proprocionalno s povećanjem brzine okretanja pedala. Ne postoji neka lagana “spinning” zona, što brže okrećete pedale, to je opterećenje veće.

Assault također uključuje detaljnije mjerenje koje je važno posebice crossfitterima, poput očitanja kalorija, watta, očitanja pulsa, ali i mogućnost programa intervalnih treninga. Računalo uključuje mnoge ugrađene treninge, a možete ih podešavati i za Tabata treninge.

Sportaši i treneri vjeruju ovom biciklu i toliko ga koriste da je čak bio uključen i na “Reebok CrossFit Games” u samom finalu natjecanja 2015.

Uz Concept2 Model D veslač, Air Assault Bike brzo postaje komad opreme koji jednostavno mora imati svaka teretana.

 

Air Assault Bike najčešći treninzi i testovi

Evo nekoliko uobičajenih testova i treninga koji se koriste na ovom biciklu:

  • 50 kalorija u što kraćem vremenu
  • maksimalan broj watta, zatim 30 intervala sa 90% snage uz odmor od jedne minute
  • Tabata intervali kojima je cilj ostvariti što veći broj kalorija
  • Izazov od 60 sekundi (maksimalan broj kalorija u 60 sekundi)

Assault Air Bike karakteristike

 

 

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Odgovori